به گزارش راهبرد معاصر، بازنشستگان کشوری در انتظار اصلاح متناسب سازی حقوق خود بر اساس جداول توافقشده در نشستهای برگزار شده با سازمان برنامه و بودجه برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری بوده و این در حالی است که حقوق آبان ماه آنان بدون اعمال این اصلاحیه پرداخت گردید.
غلامرضا اصغری مراللو، فعال صنفی بازنشستگان کشوری، در این رابطه گفت: طی پیگیریهایی که صورت دادیم و تماسهایی که برقرار کردیم، متوجه شدیم به جهت زمانبر بودن طی مراحل اخذ مجوز برای تامین ۲۵ همت اعتبار کسری بودجه برای اجرای کامل قانون و عمل به متناسبسازی مطابق جداول تنظیم شده، حقوق آبان ماه طبق روال حکم مهرماه پرداخت خواهد شد.
او افزود: اما به محض تامین ۲۵ همت کسری بودجه، احکام جدید همسان سازی با برآورد ۷۵ همت صادر و معوقات از اول فروردین ماه سال ۱۴۰۳ پرداخت خواهد شد.
اصغری مراللو تاکید کرد: این مراحل زیاد طول نخواهد کشید و مطمئناً این کار در دهه اول آذرماه عملی خواهد شد. بازنشستگان بدانند کار صورت خواهد گرفت و انشالله هیچ حقی از مستمریبگیران صندوق کشوری ضایع نخواهد شد.
همسانسازی حقوق بازنشستگان کشوری براساس قانون برنامه هفتم توسعه، نیاز به ۷۵ همت بودجه دارد که سازمان برنامه و بودجه برای تامین ۲۵ همت کسری آن دستور صادر کرده است.
همسانسازی حقوق بازنشستگان به معنای تعدیل و هماهنگسازی حقوق بازنشستگان با حقوق شاغلان و افزایش قدرت خرید آنان است.همسان سازی حقوق بازنشستگان به منظور کاهش فاصله حقوقی بین بازنشستگان و شاغلان و تأمین معیشت بهتر برای آنان انجام میشود. همسانسازی حقوق بازنشستگان همچنین میتواند به تقویت احساس عدالت اجتماعی و افزایش رضایتمندی این قشر از جامعه کمک کند. با توجه به افزایش هزینههای زندگی، این اقدام به عنوان یک ضرورت اجتماعی و اقتصادی مورد توجه قرار گرفته است.
یک نماینده گفت: ما توافق کردیم که از برج ۹ یعنی آذرماه، ۴۰ درصد متناسبسازی برای همه بازنشستگان کشور اجرا شود.
در آبان ماه، همسانسازی برای بازنشستگان کشوری و تامین اجتماعی به اجرا درآمد؛ بازنشستگان لشگری علیرغم وعدهها هنوز مشمول همسانسازی نشده اند. کشوریها نیز در انتظار اصلاح متناسبسازی هستند این در حالیست که کارگران بازنشسته همچنان به نحوه اجرای متناسبسازی اعتراض دارند.
محسن زنگنه، نایب رئیس کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی در این رابطه گفت: کمیته متناسبسازی مجلس مصوب کرد که باید عین ماده ۲۸ قانون برنامه هفتم توسعه اجرایی شود و دولت مکلف است در سال اول ۴۰ درصد و در دو سال بعد ۳۰ درصد متناسبسازی را اجرایی کند به گونهای که در پایان سال سوم، دریافتی بازنشسته ۹۰ درصد حقوق شاغل همتراز به علاوه فوق العادههای مشمول کسورات باشد.
او افزود: سوال اینجاست که الان ۸ ماه از سال گذشته و دولت هنوز به تعهد خود کامل عمل نکرده، چه باید کرد؟ ما توافق کردیم که از برج ۹ یعنی آذرماه، ۴۰ درصد متناسبسازی برای همه بازنشستگان کشور اجرا شود؛ برج ۹.۱۰، ۱۱ و ۱۲ همه بازنشستگان (منظور کشوریها و لشگری هاست) این ۴۰ درصد را دریافت کنند؛ سال بعد هم ۳۰ درصد اعمال شود.
زنگنه در ارتباط با کمبود بودجه گفت: دولت میگوید بودجه برای اجرای متناسبسازی بازنشستگان کشوری به اندازه کافی اختصاص نیافته و ۲۵ همت کسری بودجه وجود دارد؛ ما در مجلس گفتیم احکام بازنشستگان را از اول فرودرین ۱۴۰۳ بزنید؛ مبالغی که مربوط به ماههای اول سال است، طبق توافق سازمان برنامه و بودجه جزو طلب بازنشستگان باشد که باید در بودجه ۱۴۰۴ این طلب نیز دیده شود و تامین گردد.
عصر روز ۲۹ آبان حقوق بازنشستگان و مستمریبگیران صندوق تأمین اجتماعی نیروهای مسلح واریز شد، اما همچنان خبری از اجرای متناسبسازی نبود. این بازنشستگان با اشاره به وعده مدیران صندوق مبنی بر اجرای متناسبسازی در آبانماه، از عدم پایبندی به این وعدهها انتقاد کردند.
این بازنشستگان در دو سه ماه اخیر از دریافت مبلغ علی الحساب متناسبسازی نیز محروم بودهاند و در مورد سرنوشت اجرای آن ابراز نگرانی میکنند.
بر اساس اعلام معاون فنی و امور بیمهای صندوق بازنشستگی کشوری، همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری ادامه دارد.
همسانسازی حقوق بازنشستگان کشوری از مهرماه ۱۴۰۳ آغاز شده است.
بر اساس اعلام معاون فنی و امور بیمهای صندوق بازنشستگی کشوری، احکام متناسبسازی صادر شده و حقوق مهرماه بازنشستگان همراه با مابهالتفاوت ناشی از متناسبسازی پرداخت شده است.
از این پس، حقوق بازنشستگان تا پایان سال با اعمال ۴۰ درصد اجرای متناسبسازی واریز خواهد شد. در آبانماه ۱۴۰۳ نیز همسانسازی حقوق بازنشستگان کشوری ادامه داشت.
سازمان بازنشستگی نیروهای مسلح دراطلاعیه جدید شماره ۵ خوداعلام کرد که باحضوردر کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی درملاقات با تعدادی ازنمایندگان این کمیسیون ،معاونین سازمان برنامه بودجه دولت ومدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری طی جلسه یی پیگر چگونگی اجرای متناسب سازی حقوق بازنشستگان اعضا وابسته نیروهای مسلح ونحوه تامین مالی کامل این قانون شد.
جعفر امیرآبادی زاده با اعلام این خبر و با بیان اینکه «این صندوق علاوه بر پرداخت حقوق بازنشستگی، انواع تسهیلات رفاهی را نیز برای بازنشستگان برنامه ریزی و عملیاتی کرده است»، افزود: در یکسال اخیر بیش از ۲۲۵ هزار فقره وام ضروری در مجموع به ارزش ۶هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان به بازنشستگان و وظیفه بگیران این صندوق که مشمول دریافت این تسهیلات بودند پرداخت شده است.
امیرآبادی زاده با اشاره به تعداد تسهیلات ازدواج فرزندان بازنشستگان این صندوق نیز گفت: این تسهیلات برای بیش از ۶۸ هزار و ۳۰۰ نفر از افرادی که از سال ۱۳۹۹ مشمول بودند و باوجود ثبت نام در سایت صندوق بازنشستگی کشوری، بلاتکلیف بودند، پرداخت شده است.
معاون توسعه مدیریت و منابع صندوق بازنشستگی کشوری، «پرداخت تسهیلات حمایت از پایان نامههای مقطع ارشد و دکترای فرزندان بازنشستگان و بازنشستگان این صندوق در یکسال اخیر که از مطالبات سنوات گذشته بوده است را از دیگر اقدامات صورت گرفته در حوزه رفاهی بازنشستگان کشوری» عنوان کرد و گفت: در این مدت، یک هزار و ۴۷۵ فقره وام ۶ میلیون تومانی حمایت از پایان نامه مقطع ارشد و ۸۸۹ فقره وام ۸میلیون تومانی حمایت از پایان نامه مقطع دکتری پرداخت شده است.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل صندوق بازنشستگی کشوری، بنابه گفته امیرآبادی زاده، در یکسال اخیر در مجموع بیش از ۲۹۵هزار فقره تسهیلات مالی از سوی صندوق بازنشستگی کشوری به بازنشستگان و وظیفه بگیران و همچنین اعضای خانواده این افراد پرداخت شده که اعتباری معادل ۹ هزار میلیارد تومان برای آن تامین شده است.
فرمول نهایی متناسب سازی اجرا شده برای بازنشستگان سایر سطوح سازمان تامین اجتماعی برای سال جاری اعلام شد.
طبق این گزارش، در مورد متناسب سازی بین کانون بازنشستگان و سازمان تامین اجتماعی اختلاف نظری وجود داشته که اگر مطابق نظر سازمان تامین اجتماعی متناسب سازی میشد، فرمول دیگری مطرح میشد اما با پافشاری تشکلهای بازنشستگان، فرمولی متناسبتر با اصل متناسبسازی اجرا شد.
پیشنهاد بازنشستگان بدین صورت بوده است که دستمزد سال برقراری بازنشستگی بر حداقل دستمزد سال بازنشستگی تقسیم شود و از حاصل تقسیم دستمزد سال ۱۴۰۳ بر حداقل دستمزد سال جاری کسر شود، عدد به دست آمده ضرب در ۹۰ درصد و ضرب در حداقل دستمزد سال جاری شود.
از آنجا که قرار است این ۹۰ درصد در سه مرحله ۴۰ درصد و ۳۰ درصد و ۳۰ درصد اجرایی شود، برای سال اول این عدد ضرب در ۴۰ درصد میشود که میزان افزایش حقوق برای سال را تعیین میکند و برای سالهای آینده این عدد ضرب در ۳۰ درصد و به حقوق اضافه میشود.
در حالی که احکام متناسبسازی حقوق بازنشستگان کشوری صادر شده و این بازنشستگان به زودی ۴۰ درصد مبلغ کل متناسبسازی را دریافت خواهند کرد، سرنوشت متناسبسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی همچنان مبهم است.
سخنگوی دولت در حاشیه نشست هیأت دولت با پرسشی در خصوص علت تأخیر در صدور احکام متناسبسازی بازنشستگان تامین اجتماعی مواجه شد که در پاسخ به پیچیدگیهای فرآیند صدور احکام این بازنشستگان اشاره کرد.
فاطمه مهاجرانی در بخشی از سخنانش پیچیدگیهای فرآیند صدور احکام بازنشستگان را علاوه بر مشکل تامین منابع از مهمترین دلایل پرداخت نشدن مطالبات بازنشستگان برشمرد و خاطرنشان کرد: فرآیند صدور احکام، طولانی و پیچیده است و انشاءالله به زودی رفع میشود.
سخنان مهاجرانی در همین تاریخ، این تصور و نگرانی را در میان بازنشستگان تامین اجتماعی به وجود آورده که ممکن است برخلاف بازنشستگان کشوری متناسبسازی حقوق آنها در ماه جاری اجرا نشود و به تعویق بیفتد.
متناسبسازی حقوق بازنشستگان مطابق برنامه هفتم توسعه انجام میشود که در آن به متناسبسازی حقوق بازنشستگان با ۹۰ درصد حقوق و فوق العادههای مستمر مشمول کسور شاغلان مشابه و همتراز تأکید شده است. طبق این برنامه، متناسبسازی ۹۰ درصدی طی سه سال انجام میشود که در سال نخست ۴۰ درصد، سال دوم ۳۰ درصد و سال سوم هم ۳۰ درصد از کل متناسبسازی ۹۰ درصدی اجرا خواهد شد.
متناسبسازی حقوق بازنشستگان روز ۲۹ مهر ۱۴۰۳ به تصویب هیئت وزیران رسید و یک روز بعد وارد مرحله اجرایی شد. پس از آن در تاریخ ۱ آبان ۱۴۰۳، احکام متناسبسازی حقوق بازنشستگان کشوری صادر و اعلام شد مبلغ مابهالتفاوت ناشی از اجرای قانون مذکور در شش ماه گذشته نیز محاسبه و پرداخت خواهد شد.